jom maen clickclick jom:)

berjalanjalan melihat alam:)

me my self~~@@~~

My Photo
erkkk!!cahaya hidup:)well..that's mine..ma name >NORHAYATI MOHAMMAD<-->given by my great lovely parents:)..nothing special about me!!just veryveryvery like to smile even sum1 got angry with me:)uhuk2..

Sunday, October 02, 2011

1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku...[alamakkk!!!da tutup plak=,=]



Da lama sebenarnya yath nak join segmen Encik Santri nih...hari ni baru berpeluang...namun...yath da terlambat untuk menyertainya..akan tetapi..yath tetap nak buat entry nih..hikhik..maaf Encik Santri..lewat menjoinkan diri..disqualified da ni kan??
iklan :: sesapa nak review laptop before buat keputusan pembelian, boleh la terjah blog En. santri ya--->  http://sun3tpini.blogspot.com <---

sebenarnya..yath pun tengah nak cari dan beli laptop baru..sebab keduadua laptop yath da di curi orang..

so, kat bawah ni yath gugel gambar laptop yang yath pernah gunakan..
first time beli time tahun 2007...time masuk u..yath beli kat kompleks karamunsing..Acer Aspire keluaran tahun 2007 kot..da lupa plak..harga x mencecah 2k la.

laptop ni overall okey la bagi yath..best guna..betri laptop tuh boleh bertahan agak lama jugak la even da 2,3 tahun pakai..tapi time da nak lastlast sem kat u, dia meragam plak..maybe sebab dulu yath gila maen game..time exam pun sempat maen game..study 10 minit, maen game 1 jam..hahha~~maybe, sebab tuh dia cepat panas..dan x dapat on..


^
^
^
^
lebih kurang macam nih la laptop yath:)

disebabkan 2 sem yang terakhir memerlukan penggunaan laptop secara maksimanya, yath pun terpaksa la jugak beli laptop baru...

so, untuk yang kedua kalinya, yath tergerak hati nak beli netbook yang comel je..jenama HP..HP mini 110, kaler putih..yang ni okey jugak..tapi disebabkan kecik..banyak jugak la yang x bestnye..hihi..mungkin bagi sesetengah orang, mini laptop ni da cukup untuk buat keje.tapi bagi yath yang kuat maen game dan online, kepuasan nya tuh kurang sikit..tapi untuk buat assignment, buat thesis yang kejam tuh boleh la...memang menjalankan tugas dengan semaksimanya..

yath sayang dedua harta yath tuh..kesayangan la katakan..walaupun yang laptop Acer tuh buat hal, tapi sehingga ke hari sebelum dicurikkk orang yang pecah umah...dia tetap berjasa pada yath..dan masih boleh digunakan lagi..


maaf...spesifikasi dia yath x dapat nak huraikan di sini..sebab laptop ni pun da x de lagi...yath x berapa ingat nama mereka yang spesifik..so..ini saja lah yang yath nak kongsikan..hehe

hope....sekarang mereka dapat bernaung di bawah jagaan seseorang yang baek...itu pun kalo mereka di jual oleh pencurikkk tersebut..kalo x, x tau la apa nasib mereka sekarang nih...

pssstttt^^ada sesapa bermurah hati nak sponsor laptop kat yath???hihi

 

14 comments:

anamizu said...Reply To This Comment

cik ana pon pnh gune laptop ACER lbh krg cmtu gak..tp dah rosak lpas dh 3 tahun berkhidmat.. pstu cik ana gune ASUS plak..hehe



luv,
cik ana.

Azzah said...Reply To This Comment

ala ciannya laptop kena curik..nanti ada rezeki dapat la beli.

NasZ said...Reply To This Comment

dua2 kena curi? isk2..sabar ye? nnt beli yang lagi canggih. yang ada alarm. hehe. jangan marah, gurau je.

MOHD NASER.com

Santri T.P.I.N.I said...Reply To This Comment

kesian yath...byk2 sabar ye... maafla segmen tu dah tutup tapi takpe sebab dalam perancangan nak buat satu lagi entri khas buat yg sudi memeriahkan segmen santri yg pertama tu...terima kasih sudi join...entri yg cukup lengkap! best

Santri T.P.I.N.I said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
iMBobo said...Reply To This Comment

best kan segmen santri ni, byk info psal laptop :)

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

ndak jadi komen apabila terbaca komen Santri...

Kancil cadangkan kalau dapat laptop baru, Yath bacakan ayat kerusi 3x...niat kalau dilindungi dari dicuri dan kalau kena curi pun akan dikembalikan...

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

* ayat kursi...(pembetulan)

yayath said...Reply To This Comment

@anamizu~~best ye Asus??hehe..kawan yath pun ada guna..macam best:)hehe

yayath said...Reply To This Comment

@Azzah~~insyaAllah kalau ada rezeki nak beli 1 jugak:)hehe

yayath said...Reply To This Comment

@NasZ~~cadangan yg bagus!!!hihi

yayath said...Reply To This Comment

@Santri T.P.I.N.I~~hehe..alamak!!!!

so sorry Santri...aduinaaa...time baca comment, terus blushing..erkkk...malunya yath..

mintak maaf sesangat..yath da edit entry yath..maaf ye:)hihi

yayath said...Reply To This Comment

@iMBobo~~yup...boleh banyak tau info kan:)hihi

yayath said...Reply To This Comment

@Kancil 8349~~hahhhaaa!!

malu yath cekgu kancil:)hihi..blushing2 je baca comment tadi..malu..

thanks for the tips kancil..appreciate it:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutekan!!!

Photobucket