jom maen clickclick jom:)

berjalanjalan melihat alam:)

me my self~~@@~~

My Photo
erkkk!!cahaya hidup:)well..that's mine..ma name >NORHAYATI MOHAMMAD<-->given by my great lovely parents:)..nothing special about me!!just veryveryvery like to smile even sum1 got angry with me:)uhuk2..

Thursday, August 04, 2011

Segmen juadah berbuka kegemaran saya oleh iejjah


 Assalamualaikum...
cubatry teka banner apa kat atas tuh???hihi...yeayyyy
!!!nak join segmen lagikkk..jom join segmen cik iejjah nih jom.tekan banner atas tu lajulaju tau kalo nak ikut join:)

nampak x gambargambar makanan sedaappp kat bawah nih????hehehe...sori..saya amek pic dari encik google je~~belum ada kesempatan nak berbuka dengan juadahjuadah kesukaan saya nih:)muahahahaha...sangatsangat terliur time tengok gambargambar nih tadi..lets check it out--->
:
:
:
muahahaha!!!!tau x nasi apa tuh???
yang 1st sekali saya mengidam sangatsangat nak makan mende nih...NASI KERABU~~~i like..wahhh...sangatsangat sedap..lagilagi kalo kuahkuah *selalu beli nampak dorang taruk 3 jenis kuah..salah satunya makcikpakcik budu~~dia sangat banyak.marvelous rasa nasi kerabu nih!!sepa x pernah makan???sepa x suka???rugi ooo...hehe..ari tuh ikut encik tunang balek TERENGGANU...tapi x sampai 1 hari kat sana da kena balek atas alasan SM *senior manager nak visit ladang encik tunang..fuhhhh...sangat x best.x dapat makan nasi kerabu kat sana..hanya sempat makan mee rebus terengganu:)heee...masa perjalanan > masa di kampung Alor Selising, Besut~~~~*> = lebih banyak daripada..blaja math sikit^^hehe..tapi da masuk 4 ari puasa x ada kesempatan lagikkk nak menjamah nasi kerabu kesayangan nih:)

sapa suka kueh ni angkat tangan lajulaju???
nampak x kueh yang kat atas tuh???kenal x???apea?what???x kenal??hehe..tuh my feveret tuh..KUEH POPIA..sebenarnya x kesah la popia tuh popia goreng ke basah ke bersambal ke...semua saya sapu..saya suka sangatsangat kueh nih tau..encik tunang pun da tau kalo tiap kali puasa je mesti saya cari kueh nih..time puasa kat sabah dulu hampir tiap ari encik tunang belanja saya kueh ni...sangat gembira:)hihikkk..:(emmm..belum ada kesempatan lagikkk tapinya nak merasa kueh nih!!!

mee bandung muar???
 wahhh....ini pun salah satu hidangan yang saya suka dan buat saya terliur menjejehjejeh..heee..AIR MEE BANDUNG..x kesah la mee bandung muar ke x ke saya sapu jugak.tapi yang pemes lagikk sedap orang cakap mee bandung muar la kan???betol x??muahahahaha....setiap kali puasa mesti my mom akan ada buat mee bandung nih..sangat sedap..saya tolong tengok, tolong makan je..ehhh..x x x..saya tolong kacau kuah atas dapur dalam periuk je..hehehe..tapi sekarang x puasa dekat umah..jadi semua masakan mak saya misss:(

mee rebus terengganu johor..heee:)
muahahaha...nih da last okey...banyak pulak juadah berbuka kegemaran saya kan.MEE REBUS..kuah mee rebus nih sangat sedap.saya akan hirup slurpppslurpp kuah dia yang sedap tuh..hikhik...rasa mee rebus nih manismanis pedas masin masam semua cukup la.marvelous jugak tau!!!kamu semua pernah makan x???rugi kalo x makan..sangatsangat sedap okey:)da lama teringin nak makan mende nih.ari tuh order kat mak~~mak cakap nak buatkan..tapi sampai sekarang mak x buatbuat lagikk...hehe*nak buat sendirikkk boleh je.tapi nak rasa air tangan mak kesayangan yang buat...muahaha:)
:
:
:
okeyokey..itu la serba sedikit juadah berbuka kegemaran saya...nak di ikutkan macam banyak lagi kegemarankegemaran saya nih...sebab saya hantu kuat makan..hohohoho!!!tapi patplohpat 4 yang kat atas tuh top follower kegemaran saya la:)hihihi..

kat sini saya nak semua followerfollower a.k.a kawan baru saya untuk join segmen nih...hihi

p/s: da tau juadah kegemaran saya?juadah kamukamu semua apa plak??saya nak tau jugakkk:)

burbye:)

3 comments:

iejjah said...Reply To This Comment

thanks sebab join...btw smlm bru berbuka dgn ns jrabu..mang syok....haha...popia greng..sdp 2....eh,xpnah mkn la mee rebus jhor and mee bandung muar..hehe....lau dpt 2 mang sedap..adoi kecur air liur ble tgk semua 2...hehe...sdp :P

yayath said...Reply To This Comment

@ iejjah~~muahahaha...sedapnye nasi kerabu tuh..bila nak blanja saya buka puasa makan nasi kerabu???hehehe

yup..kecur liur tengok kan..btw, iejjah punye colek perut tuh pun terliur jugak tengok..mesti masammasam pedas kan:)saya suka masammasam nih..hehehe

iejjah said...Reply To This Comment

ahha...yang part kuah 2 mang kuah kaw2 punyer lah....pedas yg superb..ai 2 shri b4 raya fmily buat colek perut...sgt lah sdp...siap menambah ag wlaupun da knyg....hehe...btw iejjah da buat review..thanks join :}

http://iejjahygmnulis.blogspot.com/2011/09/review-untuk-1st-segmen-akuthanks.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutekan!!!

Photobucket