jom maen clickclick jom:)

berjalanjalan melihat alam:)

me my self~~@@~~

My Photo
erkkk!!cahaya hidup:)well..that's mine..ma name >NORHAYATI MOHAMMAD<-->given by my great lovely parents:)..nothing special about me!!just veryveryvery like to smile even sum1 got angry with me:)uhuk2..

Sunday, September 25, 2011

My [Random] Honest Thoughts #1#


 
okey...yath singgah blog nurdani semalam..dan yath merasakan yang  "My [Random] Honest Thoughts" itu sesuatu yang menarik...buat pengetahuan semua cik nurdani dapat idea ni dari seorang blogger iaitu Sophie Scha AlYahya.jadi bila yath terjah dan baca entry beliau mengenai mende nih...yath pun terikut sama nak buat:)hahha~~semangat membara dan bergelojak di dalam diri ini..*okey..sila abaikan~~hahha!!

1.JERAWAT????ohhhhh!!!da lama jerawat bertakhta kat atas muka yath nih..hehe.macam kawah bulan da kot muka nih..siyesly, x de ruang kosong untuk kulit licin..ekceli...da 10 tahun kot..seusia 13 tahun lagikk yath da dihinggapi jerawat nih..x tau la kenapa..nak kata resdung..semua orang ada resdung..just kuat dan x je bezanya.tapi yang simptom resdung alah kat habuk atau seseme yang gatalgatal hidung ke memang x de la.orang cakap hormon x stabil..da makan dan pakai berbagai jenis pil dan kosmetik untuk hilangkan..but, no satisfactiaon result..so...biarkan je la...nak tau x yath da abes berapa ribu untuk JERAWAT nih???haha...yath pun sebenarnya x tau..tapi kalo nak di pk secara logik maybe da dekat riburibu la kot..tapi kesan pun x de:(


2.x tau kenapa yath ada suara yang kecik...hahha..dari sekolah rendah sampai menengah sampai u.mesti akan ada orang yang tegur suara yath nih kecik...i means x kuat la..then orang akan tanya dalam family yath semua macam ni ke?yath akan jawab :: entah je..hahha


3.SMS dan CALL yath prefer SMS.sebab yath x pandai nak bercakap dengan orang.lagilagi kalau nak explain sesuatu yang panjang berjela.siyesly...x tau kenapa.bukan nak cakap yath nih kedekut sebab kasik message je..bukannye call....heee^^dengan bos pun yath message je..jarang call..haha..sangat lemah bila di kena suruh call orang untuk kasi tau sesuatu yang penting.tapi x dengan encik tunang, family, dan kawankawan rapat:)tapi kalo bergaduh prefer bagi message je.salah satu sebabnya ialah dalam message senang nak susun ayat dan katakata..agar apa yang yath cuba sampaikan jelas dan orang tu faham..


4.KATA GANTI DIRI...yath x pandai nak ber'aku' 'kau' dengan kengkawan..yath akan bahasakan diri macam tuh hanya dengan family, dengan sorang kawan yath nih, dan bila yath bermonolog sendirian.x tau la kenapa.sebab yath rasa sangat pelik kalo gunakannya dengan kengkawan.so, yath prefer bahasakan diri saya, nama,  atau guna kita...kalo yath borak ngan kengkawan pulak...yath prefer panggil mereka guna awak, nama, dan kamu.sampaikan time yath belajar kat Sabah dulu, yath akan berborak dengan menggunakan kamu, kami, mereka..sampai orang akan tanya yath orang sabah ke????hehe..tapi kalo kamu semua pelik dengan penggunaan kata ganti yang yath gunakan maaf ya:)


5.LAGU...haha..yath cukup payah untuk menghafal lirik lagu..selalu nyanyi dengan lirik lagu yang salah...then pastu senyumsenyum kambing sendiri bila lirik tuh yath nyanyi salah dengan apa yang yath dengar.orang selalu cakap...kalo hafal notes macam hafal lagu kan senang.mesti cepat hafal...haha..tapi kalo yath..lirik lagu pun susah nak hafal..inikan pulak notes...cammana tuh????hehe


6.suka PUJI orang...puji yang ikhlas tau ni.hehe..lagilagi puji dalam hati..bila rasa someone tu cantik, comel je kat pandangan mata yath of course yath akan puji dalam hati...heee...tapi kadangkadang x bagus jugak..sebab mesti pastuh yath akan cakap bila la yath nak jadi macam tu..bila la kulit yath nak lcin macam tu...ishhhh3...sila bersyukur ye norhayati..Allah da jadikan kamu cukup sempurna..x ada cacat anggota pun.jadi bersyukur la ye:)


7.yath suka WINDOW SHOPPING...walaupun x shopping bebetul..tapi cukup la bagi yath dapat window shopping.tapi kalau dapat shopping..ada duet lebih..memang yath akan jadi seorang yang BOROS..hahha~~dan yath x tau kenapa yath suka sangat jalanjalan kat shopping complex..sebab time kat shopping complex yath boleh cuci mata tengok design bajubaju, kasutkasut, begbeg yang terbaru.dan disebabkan yath suka memerhatikan orang...jadi yath gembira la kalo dapat pergi shopping complex..weird x???heee~~



8.SESAT...haha...yath pernah sesat memalam hari time drive sengsorang..kisahnya time yath nak pergi TESCO extra kat Shah Alam.time pergi okey la.selamat sampai..tapi time balek tuh..x tau camana boleh tersesat..time tu dalam pukul 11 malam jugak la..agak menakutkan..tapi buat selamba je la..hihi..tibatiba time tu betry phone abes pulak..sebaek dengan berpandukan singboard dan ingatan yang serba x ingat ni...dapat jugak la sampai ke umah kakak kat Alam Budiman dekatdekat dengan UiTM puncak alam tu.tapi...yang sedihnya..yath da buat mak yath risau.time cakap ngan mak terus plak airm mata nih gugur...aishhh...kakak yath la nih yang kasi tau mak yath..hehe~~sorry mak..



9.MERAJUK DAN MARAH...yath sangat susah nak merajuk dan marah...haha..memang x pandai la nak marah orang ni.ramai kawankawan yath tanya macam ni "yath pernah marah orang x?"...hoho...then dorang sambung lagikk..."x pernah dengar yath marah"...pelik okey..boleh plak dorang tanya soalan macam tuh...kalo sorang je yang pernah tanya x pe la..ni macam ada 2,3,4,5 orang yang tanya...tapi kalo nak tau yath tengah merajuk atau marah senang je kot..kalo marah...yath lebih suka bermonolog dalaman sendirian sahaja..hehe..tapi kalo yath senyap gilagila senyap tuh means tengah merajuk la..mak yath sendiri cakap kalo yath merajuk camana la...mesti senyap je x bercakap, duduk dalam bilik..heee^^sebabnya yath pernah merajuk dengan mak sebab x kasi yath jumpa kawankawan sekolah kat KL..time tuh after matrik..hihi



10.alamak....yath rasa da PANJANG sangat entry nih....cukup la dulu kat sini:)

doodle's time:)hehe

 

6 comments:

anamizu said...Reply To This Comment

wahhhh yath x reti majok & marah eh??? yath solo lagi ke x nih?? hehe









cik ana.

yayath said...Reply To This Comment

@anamizu~~hehe...yath ada encik tunang da:)

hahha~~x berapa pandai sangat la..tapi pernah la..hihi

AIEN NOT ALIEN said...Reply To This Comment

takpe panjang...suka baca entri ni..

bukan senang nak tulis pasal diri sendiri...

maknanya yath memang mengenali diri yath orang yang jenis macam mana..hehhee...

Alya Arissa said...Reply To This Comment

trngn juga nak merepek pasal diri ici ni.huhuk..

Asyikin said...Reply To This Comment

nice entry, habis la jugak baca walaupun 9 points je. hihihi :p

.: pn yazlynn :. said...Reply To This Comment

nnt nk buat jugak la.. macam best je kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutekan!!!

Photobucket