jom maen clickclick jom:)

berjalanjalan melihat alam:)

me my self~~@@~~

My Photo
erkkk!!cahaya hidup:)well..that's mine..ma name >NORHAYATI MOHAMMAD<-->given by my great lovely parents:)..nothing special about me!!just veryveryvery like to smile even sum1 got angry with me:)uhuk2..

Monday, September 26, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Semasa Perkhemahan Unit Beruniform


 

kali nih yath nak join segmen cikgu kancil8349 lagi..iaitu seperti tajuk di atas ye..hahha~~


yath suka sangat pergi camping tau.sebab best, menarik, dan boleh dapat penngalaman yang berharga.tapi sering kali diri ini x berpeluang pergi camping.sebab x sangat lucky la...hihi..x di pilih pun untuk mengikuti perkhemahan.

so, kat sini yath nak kongsikan pengalaman semasa form 1 iaitu pada tahun 2001..sebab time form 1 ni je la yath berpeluang mengikuti Perkhemahan Unit Beruniform nih..itu pun sebab kakak senior tuh suruh ganti dia pergi..sebagai pelajar form 1 junior kan..nak x nak kena la pergi...sebab duduk asrama penuh kan..kakakkakak senior dulu garanggarang wooo...hihi:p..opppsss...lupa plak..yath unit uniform pandu puteri..tapi time camping nih..yath ikut renjer puteri la..sebab nama pun ganti tempat kakak senior kan..kat sekolah yath form 1 sampai form 3 pandu puteri, form 4 form 5 plak Renjer Puteri..okey..nama sekolah Yath ialah Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar [SMSTJ]..pernah dengar x???hahha~~sekolah nih kat Gentam, Kuala Pilah..sekarang banyak da perubahan kat sekolah nih..tapi lama da x pergi jenguk sekolah..hampir 6 tahun meninggalkan sesi persekolahan.**alamak...da termelalut pulak yath nih!!hehe
jadi, seperti kebiasaannya, camping nih memakan pizza masa selama 3hari2malam..ala..macam promosi stay kat hotel 3day2night tuh...*apa kaitan!@#$%^..seingat yath tempat camping tuh kat Hutan Lipur Gua Batu Maloi..macam dalam cerita The Cave of The Golden Rose tuh..hehe..x la.Gua Batu Maloi ni terletak di Tampin, Johol, Negeri Sembilan Malaysia.Disebabkan da sploh tahun berlalu, jadi yath x berapa nak ingat sangat la jalan untuk ke sana.
kena rendam lebih kurang macam nih la malammalam:)hehe

Aktiviti yang dilaksanakan semasa camping tuh agak menarik la..sebab ada night walking, malam burung hantu, masuk gua, lagi apa ye....recall jap la..tapi yang paling yath suke ialah night walking dan malam burung hantu..best wooo...dalam gelapgelap tuh jalan sengsorang tutup mata kan..suka sangatsangat...tapi ada jugak la budakbudak yang ketakutan..macam ada jugak yang menangis..hihi..sebab time aktiviti malam tuh kena duduk satu tempat dalam hutan..tunggu orang datang amek kita..tapi kita kena guna kan keywordkatakunci yang betul la..mana tau ada sesuatu yang menyamar kan!!!hihihii....dalam hutan malammalam apaapa pun boleh terjadi kan..keywordnya ialah...Gentam, STJ..hehe

after selesai night walking tuh..ada plak sesi berendam dalam sungai..memang sejukkk giler kot..tapi best:)semua tuh pengalaman yang berharga..

dan sesuatu yang yath ingat lagikkk ialah kena giget dengan pacat..sebab kat situ banyak pacat..hihi..tibetibe tengok kat stokin da ada darah kan..pacat tuh da kenyang hisap darah da terjatuh dari kaki yath la..tengoktengok ada darah je..time camping nih, yang yath ingat makan sardin la..tapi ni pun cikgu dan kakakkakak abangabang yang jadi fasilitator yang tolong masak..

dan malam yang last..kami kena buat persembahan..

lagi...yath pernah camping time kat matrik..tapi yang nih bukan camping unit uniform la..tapi tetap best..hehe..time kat matrik camping dekat bukit sagil kalau x silap..yang dekat ngan Gunung Ledang tuh..sebab yath matrik kat JMC..johore matriculation college..kat tangkak..dekat dengan muar.


so..tu sajalah pengalaman yath..kamu semua plak macamana ye???mesti best kan...jom kongsi jugak:)hihi


yath gugel je gambar kat atas tuh...hehe..tapi nak selitkan gambar dengan baju uniform..cubatry teka yang mana satu yath^^,

mana satu yath???hehe

klik je banner untuk join..emmm!!!teringin plak nak pergi camping..hehe

 

7 comments:

Ini Kisah Tia said...Reply To This Comment

tempat kitorang panggil malam burung hantu .. haha . ada je fasi yang duk mengacau kasi keyword yang salah2 .. nak menguji lettew ..

CikGu Ma said...Reply To This Comment

night walking kitorang x jadi sebab kami dapat kesan tempat kat kami kena sorok...hehhee

Santri T.P.I.N.I said...Reply To This Comment

wah...bestnya rendam dalam air ramai-ramai, lagi seronok darikena sorang2...gambar tu kecik sangat yaya, tak nampak yg mana satu yaya...

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

wah...menariknya pengalamam kamu nie...jeles plak kancil...huhuhu...tapi membacanya Kancil sudah dapat mengalaminya...anyway terima kasih kerana sudi join segmen kancil

elnino moona said...Reply To This Comment

kena gigit pacat.. euw... geli la..tak suka..huhu~..

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

Kancil sudah senaraikan pasukan perkhemahan mengikut unit beruniform masing - masing...jomlah singgah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/senarai-pasukan-perkhemahan-dengan.html

ciK LyndaWawa said...Reply To This Comment

wah...budak tuanku jaafar..budak pandai..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutekan!!!

Photobucket