jom maen clickclick jom:)

berjalanjalan melihat alam:)

me my self~~@@~~

My Photo
erkkk!!cahaya hidup:)well..that's mine..ma name >NORHAYATI MOHAMMAD<-->given by my great lovely parents:)..nothing special about me!!just veryveryvery like to smile even sum1 got angry with me:)uhuk2..

Tuesday, September 06, 2011

peristiwa di hari raya:)1(:


  
hahhhaa!!!ari nih da 3ploh entry pasal doodledodol je kan..hehe..okey la, kali nih nak citer pasal raya hari tuh plak..kalo entry nih panjang..mintak maap ye..hehe

~~sebelum hari raya~~
nothing special..sebab tahun nih semua *okey tipu..5 orang kakak *aik semua kakak yath plak x ade kat umah..mereka semua beraya di umah mentua ke mertua? masingmasing..ada yang kat melaka..kat kuala pilah..kat lui selatan..kat serting 01 kot..dan kat kuantan..okeyokey..untuk pengetahuan, yath nih orang serting 04 atau nama tempat tuh sekarang FELDA raja alias 04.tau x kat mana??hehe..ofcos la kat jempol,N9.jadi time nih ada mak, ayah, 1 adik*da memang sorang je adik yath, 1 abang*da memang sorang je abang yath, 1 kakak ipar*kalo ada 1 abang mestilah ada sorang je akak ipar yath, 2 orang anak sedara, dan tentulah ada yath..hohho..disebabkan x cukup kaki tangan nak dikerah tenaga..nak x nak..kena la yath dan adik berhempas pulas mengemas rumah, tolong mak masakmemasak, gaduhbergaduh..muahahhhaaaha..siyes x tipu..gaduh manja la tapinya..ugut adik nak kurangkan duet raya!!kejam di situ kan..ngehngehngeh...:)
haha..di hari raya pertama..ada gambar kepala je..
sebab just guna tipon cap unta yang ada camera 2.0 megapixel je..hehe
sila abaikan pemandangan belakang tuh ye:)lalala~~

~~hari raya pertama~~
pun x ada yang special..just bangun pagi..tolong mak sediakan hidangan juadah...ada rendang, ada kuah kacang, ada ayam masak merah*my pebret, ada lodeh, dan ada macamacam lagikkk la...yang penting sangat owsem n marvelous lahhhh:)hehe..ohhh ye..ada jugakk lemang dan ketupat segera..sebab tahun nih x buat ketupat sendirikkk..mak cakap daun nak buat sarung ketupat susah nak cari.then mandi n pakai baju baru kaler maroon..hehe.pastuh tunggu orang balek solat raya..sebab dorang nak BARAAN..tau x baraan tuh apa?baraan tuh = MARHABAN la..sebab da tuatua nih ramai yang x balek kampung..FYI, ramai je area umah yath nih orang johor termasuk la mak dan ayah yath..naknak orang Air Hitam yang banyakbanyak nama parit tuh..hehhe..

so, kami sediakan hidangan secara buffet letak atas meja..ala..buat macam kat hotelhotel tuh..but, lastlast after dorang abes baraan tuh, dorang semacam salah konsep..ada ke pegi bawak turun semua mende alah hidangan tuh...jenuh *kononkonon la yath ngan adek nak kemas balek~~hahhha..kelakar betul..tapi yang peliknya..kat umah orang laen konsep buffet tuh dorang ikuti plak..maybe x nampak macam buffet kot kat umah kami..hehe..after that kami dua orang pegi hantar hidangan yang telah dibungkus oleh mak ke umah jiran depan umah a.k.a umah kawan baek yath..dari darjah 1 sampai darjah 6 kot kami 1 kelas..hehhe..lastlast terlepak ter..tau kat umah dorang jap sambil makan nasikk minyakk dan menjamu kuehmueh..kira macam beraya la kan..pastu balek rumah dan tertido kepenatan..heee..then petangnya plak kawan ayah datang beraya kat umah..

malam plak kami planning dengan anak jiran tetangga untuk beraya di sekitar kawasan..dapat la dalam 4ploh buah rumah..balek umah da dekat nak pukul 12..disebabkan cerita hantu eh..x la..cite seram adik..seram sangat la konon kan..haha..jadi terstuck kami kat umah last iaitu umah jiran pagi tadi..that's mean kami raya 2 kali kat umah kawan baek yath..hahha..tapi sedih sebab x dapat duet raya~~~heee

gambar kepala lagikkk...dan sila abaikan jugak gambar kat belakang tuh..
my adek la p tampaltampal orang korea tuh!!hehhe

p/s : ikuti sambungan raya kedua, ketiga, keseterusnya di masa akan datang ye:)hehe


burbye:)

2 comments:

noornazuha said...Reply To This Comment

salam syawal akak ucapkan...tak terlambat lagi kan....heheh and salam kenal jugak buat tuan belog nih......semoga usia kita dipanjangkan untuk merasai nikmat hari raya di tahun hadapan..Amin!

said...Reply To This Comment

selamat hari raya cik yathh..!! hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cutekan!!!

Photobucket